VOKALNI STUDIO VOX POPULI - 065 45 53 475
DOBRODOŠLI SOLO PEVANJE NASTAVA ZA ODRASLE NASTAVA ZA DECU MULTIMEDIA PITANJA I ODGOVORI O NAMA


Aleksandar Stefan Radišević

Završio srednju muzičku školu ''Isidor Bajić'' u Novom Sadu u klasi prof.Milice Stojadinović i Akadeniju Umetnosti u Novom Sadu u klasi svetski priznatog mecosoprana, prof.Biserke Cvejić.

Tokom srednje škole, stipendista je fonda ''Melanija Bugarinović'', a tokom studija fonda ''Madlena Janković-Zepter'' koji se dodeljuju najtalentovanijim mladim umetnicima u zemlji.

Tokom studija, sarađivao je sa Slobodanom Trkuljom na samom začetku etno projekta ’Balkanopolis’ a sa producentom Vladimirom Moritzom osnovao je grupu VIVID i izdao za Englesku kuću ''Peoplesound'' album pod nazivom ''True stories'' elektro-pop žanra. Kao kantautor, 2002. godine izdaje autorski world music album pod nazivom ''Kiša ide...'', baziran na folklornoj muzici Srbije, Makedonije i Bugarske, za izdavačku kuću ''City records''.

Počasni je član žirija na festivalu dečije muzike ’Milion čudesa’ Sofia – Bankia, Bugarska, i redovni je umetnički saradnik i konsultant Međunarodnog Festivala Mladih ''Balcan Youth Festival''- Sandanski, takođe u Bugarskoj, na kome je 2003. godine proglašen za najboljeg inostranog  pevača te godine.

Redovno sarađuje sa RTS i RTV, aktivan je koncertni muzičar i iza sebe ima preko 50 solističkih koncerata operske, lied, barokne i evergreen-musical muzike.

Sedam godina je radio kao profesor solo-pevanja u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi ''Petar Krančević'' u Sremskoj Mitrovici, gde su učenici njegove klase osvajali mnoge nagrade na republičkim i nezavisnim takmičenjima pevača.

 
     
   
- O del mio dolce ardor -
muzika: Christoph Willibald von Gluk; vokal: Aleksandar Stefan Radišević
   
  - Tu ch'ai le penne amore -
muzika: Giulio Caccini; vokal: Aleksandar Stefan Radišević
 

Vox Populi @ Radiju B92
kliknite da slušate
 
- Power of Love -
muzika: Jennifer Rush; vokal: Aleksandar Stefan Radišević
 
 
- Hajde rano -
muzika i tekst: Aleksandar Stefan Radišević; vokal: Aleksandar Stefan Radišević
 VOX POPULI © 2009